ATP – 28. Plava Laguna Croatia Open Umag

  • You are here: APP SOLE I LUNA » ATP – 28. Plava Laguna Croatia Open Umag

Plava Laguna Croatia Open Umag najstariji je i najugledniji teniski turnir u Hrvatskoj i regiji, s više od dva desetljeća tradicije. U kalendaru ATP-ja Umag se uvijek isticao kao mjesto ne samo vrhunskog tenisa nego i bogatog programa popratnih turističkih, gastronomskih i zabavnih događanja.

 

Tako će biti i ove godine. U svom 28. izdanju, koje se održava od 14. do 23. srpnja 2017. godine, Umag će iznova biti središte jednog od najznačajnijih društvenih događaja u Hrvatskoj, koji privlači ne samo sportsku, nego i političku, gospodarsku i show business elitu. Turnir i popratna događanja privlače više od 80.000 gostiju, pa Umag u to vrijeme postaje nezaobilazni ljetni centar tenisa, ljepote, zabave, druženja, ekskluzivnih partija, koncerata i cijelonoćne zabave te doživljaja okusa i mirisa Istre.

 

Umaški turnir spada među najatraktivnije svjetske profesionalne muške turnire u klasi International series organizacije ATP, a zaslužan je za razvoj brojnih teniskih škola, kampova i teniskih turnira na području Umaga, koji se danas može podičiti s 60 modernih tenis terena te impresivim ITC teniskim centrom Stella Maris. Mali broj turnira ove kategorije može se pohvaliti tolikim imenima svjetske teniske elite: Thomas Muster, Gustavo Kuerten, Marcelo Rios, Carlos Moya, Alberto Berasategui, Filippo Volandri, Novak Djoković, Ivan Ljubičić, Goran Prpić, Marin Čilić, David Ferrer, Guillermo Canas, Tommy Robredo, …